masterclass zelf tempeh maken

Hoe maak je tempeh zelf

Tempeh is al eeuwenlang een belangrijke eiwitbron in Indonesië, en deze vleesvervanger is tegenwoordig ook niet meer weg te denken in de supermarkten hier. Het is gezond, veelzijdig en misschien verrassend, je kunt het gewoon zelf maken! In deze blog leggen we uit wat tempeh precies is, hoe je het zelf maakt en geven we je tips om ermee aan de slag te gaan.

Wat is tempeh?

Tempeh is een gefermenteerd product uit Indonesië, oorspronkelijk gemaakt van sojabonen. Dankzij het fermentatieproces is het rijk aan eiwitten, zit het boordevol vezels en is het makkelijker te verteren dan gewone bonen. Van zichzelf heeft tempeh een vrij neutrale smaak, maar zodra je het op smaak brengt met specerijen en andere ingrediënten, kun je het op talloze manieren bereiden, en wordt het echt heerlijk!

Waar wordt tempeh van gemaakt?

Normaal gesproken wordt tempeh gemaakt van sojabonen maar je kan tempeh ook zeker van andere bonen of granen maken. Margot van fermfermentatie geeft hier een super leerzame en leuke workshop over. Ben je benieuwd hoe je tempeh van andere bonen of granen maakt, boek dan vooral een plekje in een van de masterclasses van Margot via deze link.  https://kookstudiothekitchen.nl/product/masterclass-zelf-tempeh-maken-den_haag/

Recept tempeh maken

Wat heb je nodig:

Met je zelfgemaakte tempeh kun je eindeloos variëren in de keuken. Natuurlijk past het perfect in Indonesische gerechten, maar je kunt het ook heel goed gebruiken als vleesvervanger in allerlei andere recepten. Denk bijvoorbeeld aan knapperige tempeh bacon of als smaakvolle topping in een kleurrijke bowl met groenten.

Recente artkelen

masterclass zelf tempeh maken

Hoe maak je tempeh zelf

Deel dit bericht
Winkelmand 0